Новини | преса

Київ, грудень 2012 р
Запуск систем вентиляції та кондиціювання до відкриття першої черги найбільшого ТРЦ в Україні "Ocean Plaza"

19 листопада 2012 року перед відвідувачами відкрилися двері самого масштабного торговельно-розважального центру в Україні, що розташований по вул. Антоновича (Горького) в м. Києві. Це перший проект сучасного місця проведення дозвілля в центральній частині столиці. Площа першої черги комплексу складає 165 000 м2.

Компанія К.А.Н. Девелопмент, яка має багаторічний досвід реалізації проектів різного призначення, на сьогоднішній день є одним з провідних забудовників. К.А.Н. Девелопмент при партнерстві UDP, найбільшої в Україні девелоперської компанії, змогла виконати такий масштабний проект. Функції генпідрядника покладені на К.А.Н. Буд, що входить в холдинг і має успішний досвід реалізації різнопланових його проектів. Архітектурний проект виконаний провідним архітектурним бюро в Україні - ТАМ "Пашенько".

 

Вхідна зона відразу занурює відвідувачів в атмосферу океанських просторів. Світлі просторі приміщення створюють відчуття нескінченних морських глибин. Дизайнерські рішення облаштування доповнюють атмосферу. В конструкції ТРЦ і внутрішньому оздобленні використано багато скла. Довгі галереї магазинів та вхідна зона накриті скляним куполом, фасад виконаний також зі скляних елементів. Велика площа засклення пропускає сонячне світло, створює відчуття природного комфорту під час перебування.

Мікроклімат в просторих приміщеннях створюється системами вентиляції та кондиціювання зі встановленим німецьким обладнанням AL-KO Therm. Всього працює 88 центральних кондиціонерів великої продуктивності. Зони різного призначення обслуговують окремі припливно-витяжні системи.

Центральні кондиціонери розміщені в венткамерах разом з холодильними машинами та супутнім обладнанням. Вони забезпечують подачу свіжого, очищеного повітря, підігрітого взимку та охолодженого влітку. Кілометри трубної обв’язки центральних кондиціонерів зі всією необхідною запірно-регулюючою арматурою протягнулись в чисельних приміщеннях венткамер.

Питання енергозбереження для проекту таких масштабів в центральній частині міста особливо важливе. Всі центральні кондиціонери оснащені вентиляторами з прямим приводом і максимальним ККД. Точне налаштування параметрів їх роботи в системі забезпечують регулятори частоти обертання. Для своїх систем AL-KO стандартно використовує тільки найбільш функціональні і надійні в роботі регулятори фірми DANFOSS серії VLT FC102. На стадії проектування обладнання його елементи були розраховані в томі числі і на оптимальні швидкості повітря в їх перерізі, що дозволило зменшити внутрішні втрати тиску в елементах конструкції і відповідно витрати електроенергії вентиляторами.

 

Збереження теплової енергії забезпечують високоефективні роторні рекуператори. Їх оптимальна робота контролюється інтегрованими регуляторами. Назовні видаляється відпрацьоване, вже охолоджене, повітря, а подається зовнішнє повітря, підігріте його теплом. Таким чином суттєво зменшена продуктивність котельні, що обслуговує комплекс, знижена витрата газу та кількість викидів CO2 в атмосферу.

Надійна робота системи залежить від якості виконання монтажу всіх систем тепло- і холодопостачання. Велика робота по монтажу і наладці систем вентиляції і кондиціювання, центральних кондиціонерів і їх обв’язці виконана спеціалістами компанії Енергомонтажвентиляція. В портфелі виконаних об’єктів компанії найбільш масштабні проекти, побудовані за період незалежності України. При партнерстві з німецьким виробником вентиляційного обладнання AL-KO Therm виконано більшість із них.

Особливістю комплексу є найбільший в Україні акваріум з океанськими рибами. Центральні кондиціонери, що обслуговують акваріум, мають внутрішню поверхню з нержавіючої сталі, а всі внутрішні елементи виконані з нержавіючої сталі, або зі спеціальним антикорозійним покриттям. Обладнання спеціально виконане для обслуговування приміщень з підвищеною вологою.

Центральні кондиціонери AL-KO Therm забезпечують комфорт роботи працівників та дозвілля відвідувачів ТРЦ "Ocean Plaza". Атмосфера океанських глибин підсилюється свіжістю повітря в комплексі протягом всього року. При цьому затрати для її забезпечення зведені до мінімуму.